Att heta Polis i efternamn

Det finns minst tre personer i landet som heter Polis i efternamn. Undrar hur det känns att ringa till polisen och säga att man heter Annika Polis (fast personen jag tänker på har förstås ett annat tilltalsnamn)? Som ni vet är jag road av underliga och ovanliga namn. Det var några år sedan jag livs levande mötte löjtnant Kanon. Jo, det är sant. Det finns minst 183 personer i landet som heter Kanon. Undrar vilket fabrikat av kameror de använder? Eller om de någonsin varit kanonfulla? En gång läste jag en insändare av fru Pipping. Det finns fyra personer som heter Timjan i förnamn och 47 som heter Skepp i efternamn (familjenamn). Skepp ohoj!

Det finns nio personer i landet som har efternamnet Konstig. Är inte det både märkligt och konstigt? Vill man verkligen heta så? Blir det inte en massa fniss och larv när namnet ropas upp i skolan eller på sjukhuset? Herr Konstig känner sig konstig i magen? Fru Konstig tycker att hennes man har blivit så konstig på sista tiden och befarar att han har fått någon konstig sjukdom? Barnet Konstig hänger inte med i undervisningen därför att han tycker att fröken i klassen är konstig? Själv skulle jag varje fall hellre vilja heta Klever eller Odum, vilka är namn som förekommer. Hela 41 personer heter Kram efternamn… kram på er alla!

Det finns 39 personer med namnet Elefant, 336 med namnat Tiger, 530 Lejon (Leijon) och 494 Elg (Älg). Dessutom finns det en man som heter Puma i efternamn.  Det finns över 700 personer i landet som heter Finne i efternamn.

Om Arwidson

Advokat bosatt och verksam i Stockholm
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.