Hästkista

De där människorna som skriver texter i olika dataprogram och som skriver manualer tycks tillhöra en annan värld. Är de utomjordingar eller vilka är det? Tankarna bakom orden tycks ganska ofta till sin struktur och uttrycksform vara skilda från i varje fall mina tankar. Många gånger begriper jag inte det som jag nog ändå skulle kunna begripa. Jag är inte dålig på att förstå svenska och engelska.

När man SMS-ar så använder i varje fall jag ofta T9-tangenterna. Fungerar väl ganska så bra. Många ord genererar liksom sig själva. Där finns ju vanliga ord som ”puss” och ”kram” och annat. Jag upptäckte för en tid sedan att ordet ”hästkista” finns med. Vad är det nu för något? Begravs hästar i kistor i något land eller landskap?  Svåra ord som ”ansvarskänsla” och ”fattigdom” finns inte alls med. Men det har väl sina förklaringar.

När jag väljer ”avsluta” i ett program så får jag frågan ”vill du avsluta”. När jag trycker på ”ja” så avslutas inte programmet, men däremot om jag trycker på ”nej”. Begreppet ”avsluta” tilldelas uppenbarligen två olika meningar. Programmet frågar mig alltså som jag verkligen vill avsluta förfarandet att avsluta programmet och när jag svarar ”ja” så blir jag kvar i programmet. Det enda man då kan göra är trycka alt+ctrl+delete och ställa sig i duschen under kallt vatten. Det hjälper lite om jag då högt säger: ”Det är inte jag som är galen”.

Om Arwidson

Jurist bosatt och verksam i Stockholm
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.