Kvinnlig astronaut försökte kidnappa rival

Lisa Nowak, född 1963, utbildades till astronaut tillsammans med Christer Fuglesang och genomförde en rymdflygning. Så blev hon dödligt kär in en annan astronaut (ej Christer Fuglesang). Manlig sådan kan man väl i klarhetens intresse tillägga. Och så dök en rival upp och älskarinnerollen tycktes gå förlorad för henne. Hon förföljde den kvinnliga piloten (nya älskarinnan) till Orlandos flygplats i syfte att kidnappa eller i varje fall skrämma henne. Hon hade i någon form som stalker följt efter henne under lång tid. Lisa Nowak körde bil i 12 timmar till flygplatsen maskerad med mössa och solglasögon. Under körningen hade hon på sig blöja för att inte behöva stanna vid något stopp med risk att bli identifierad.

Polisen rapporterade att Lisa Nowak under bilresan till Orlandos flygplats hade på sig en typ av blöjor som används under rymdresor. Senare förnekade hon att hon haft blöjor på sig. Hon godtog senare åklagarens straffyrkande om försök till kidnapping och bilstöld. Hon hade försökt spraya in pepparspray i älskarinnans bil, men då omedelbart gripits av polisen.

När Lisa Nowak kastade sig i bilen för att köra och söka upp sin kvinnliga rival (en annan pilot) så tog hon med sig följande föremål i bilen: latexhandskar, en svart peruk, en luftpistol med ammunition, svarta handskar, ett antal plastkassar, en laptop, en 20 cm lång hopfällbar kniv och 585 dollar i kontanter. Bland det som fanns i hennes bil var också två hårddiskar med bland annat foton av en delvis naken bunden kvinna (bondage alltså).

En astronaut med blöja och luftpistol? Det stämmer ju inte alls med vad man ser på filmerna och den bild man har av astronauter. James Bonde hade i varje fall inte blöjor vad jag vet.

Lisa Nowak var kapten i amerikanska flottan (navy pilot) och hade stor erfarenhet som flygare. Hon hade flugit över 30 olika flygplanstyper och hade 1 500 flygtimmar. Bland annat flög hon F18 Hornet. Efter det att hon gripits för kidnappningsförsöket av kärleksrivalen degraderades hos och avskedades från flottan ”under icke hedrande former”.

Tragiskt det hela naturligtvis och bedömningen var att det rörde sig om en tillfällig psykisk störning. Kärleksbekymmer.

Om Arwidson

Advokat bosatt och verksam i Stockholm
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.